history

HISTORIA

  1. Home
  2. Tietoa meistä
  3. Historia
Herman Knaust perusti Iron Mountainin vuonna 1951 Livingstonessa, New Yorkissa. Knaustin naapurit Hudson-joen laaksosta kutsuivat häntä “sienikuninkaaksi”, koska hän aluksi teki omaisuutensa kasvattamalla ja markkinoimalla sieniä. Vuonna 1936 hän maksoi 9 000 dollaria tyhjentyneestä rautamalmikaivoksesta ja 100 aarista maata, jotta hänellä olisi enemmän tilaa kasvattaa tuotettaan. Vuoteen 1950 mennessä sienimarkkinat olivat kuitenkin muuttuneet, joten Knaust päätti kokeilla uutta liikeideaa, sellaista, jolla hän voisi kunnolla hyödyntää “Iron Mountainiksi” eli Rautavuoreksi nimeämää kaivostaan.
 
Toisen maailmansodan jälkeen Knaust tuki monen sodan aikana asiakirjojen tuhoutumisen vuoksi henkilöllisyytensä menettäneen juutalaisemigrantin muuttoa Yhdysvaltoihin. Tuona aikana maailma kärsi kylmän sodan aiheuttamasta levottomuudesta atomiturvallisuutta koskien. Nämä kaksi tekijää saivat Knaustin keskittymään elintärkeiden tietojen suojaamiseen sodilta ja muilta katastrofeilta.
 
history 1
history 2
Näin Iron Mountain Atomic Storage, Inc. perustettiin vuonna 1951. Knaust avasi ensimmäiset “holvit” Iron Mountainin sisään ja perusti myyntitoimiston Empire State Buildingiin. Knaust ymmärsi julkisuuden päälle ja suostutteli valovoimaisia henkilöitä, kuten kenraali Douglas MacArthuria käymään Iron Mountainin työmaalla. Siitä seurannut julkisuus oli uuden yrityksen markkinointiohjelman osa. Iron Mountainin ensimmäinen asiakas oli East River Savings Bank, joka toi talletusasiakirjojen mikrofilmikopiot ja allekirjoituskorttien kopiot panssariautoissa säilytettäväksi uudessa vuorilaitoksessa. Muita yritysasiakkaita seurasi pian perässä, kun New Yorkissa toimivat yritykset alkoivat ymmärtää tärkeiden asiakirjojensa suojaustarpeen.
 
Iron Mountain jatkoi kasvuaan New York Cityn markkinoilla, ja se laajeni alkuperäisen laitoksensa ulkopuolelle tyhjentyneeseen kalkkikivikaivokseen lähemmäksi kaupunkia. Iron Mountain oli nyt ensisijainen yritys elintärkeiden asiakirjojen suojaamiseen.
 
Asiakkaat halusivat pian säilytystilaa myös suurille määrille paperiasiakirjoja. Vuonna 1978 Iron Mountain avasi ensimmäisen maan päällä sijaitsevan varastolaitoksen New Yorkiin. Iron Mountain laajeni New York Cityn markkinoiden ulkopuolelle vuonna 1980, kun se avasi toimipaikan Uudessa Englannissa palvellakseen kehittyvää tarvetta suojata tietokoneiden varmuuskopiointitietoja. Vuonna 1983 Iron Mountain laajeni vielä lisää Uudessa Englannissa, kun se osti New England Storage Warehousen Bostonissa. Tämä oli Iron Mountainin ensimmäinen yritysosto, ja se mahdollisti yritykselle vahvan sisääntulon potilas- ja lakiasiakirjojen hallintamarkkinoille..
 
1980-luvun puoliväliin mennessä Iron Mountain oli kerännyt kaikki tuotesarjat, joista nykyisen yrityksen perusta koostuu. Se tarjosi paperiasiakirjojen varastointi- ja hallintapalveluita (mukaan lukien suuret operaatiot potilas- ja lakiasiakirjojen vertikaalisilla markkinoilla), toimipaikan ulkopuoliset tietosuojapalvelut ja elintärkeiden asiakirjojen suojauspalvelut New Yorkin ja Uuden Englannin markkinoilla.
 
Vuonna 1988 Iron Mountain harppasi ison askeleen eteenpäin ostamalla Bell & Howell Records Management Inc.:in, Bell & Howell Corporationin tytäryhtiön, joka oli neljä kertaa sitä suurempi. Bell & Howell Records Management, alan silloinen johtaja, palveli 12 Yhdysvaltain suurinta markkina-aluetta, joista Iron Mountain ei toiminut yhdelläkään. Tämän tuloksena Iron Mountainista tuli alan ensimmäinen kansallisen tason palveluntarjoaja..
 
Laajeneminen jatkoi kasvuaan. Vuoteen 1995 mennessä Iron Mountain oli kasvanut yli 100 miljoonan dollarin vuositulojen yritykseksi. Yrityksen johtajat tunsivat, että aika oli oikea asiakirjahallintayrityksen vahvistamiseen. Helmikuussa 1996 Iron Mountainista tuli julkinen yhtiö, joka kasvatti pääomaansa osaltaan aloittaakseen tämän vahvistumisen.
 
Tänä päivänä Iron Mountain toimii alan johtajana varaston-ja tiedonhallintapalveluiden alalla, palvellen yli 170 000 asiakasta 37 maassa viidessä maanosassa. Iron Mountain, jolla käydään julkisesti kauppaa New Yorkin pörssissä tunnuksella " IRM," on S&P 500 -yritys ja Fortune 1000 -listan jäsen (tällä hetkellä sijalla: 649). Organisaatioita kaikilta suurilta aloilta ja kaikenkokoisina - mukaan lukien yli 94 prosenttia FORTUNE 1000 -listasta - luottavat Iron Mountainiin tiedonhallintakumppanina.
 
Iron Mountainin vuoden 2015 tulot olivat 3,0 miljardia dollaria ja sillä on laajin palvelualusta useimmilla globaaleilla markkinoilla. Se on maailman eniten luotettu kumppani varaston- ja tiedonhallintapalveluiden alalla. Herman Knaust osoitti suurta kaukokatseisuutta vuonna 1952, kun hän sanoi, “Tämä liikeala kasvaa kuin sienet sateella…”